תוכן העניינים

איך מסדרים נכון את הרהיטים בחדר ילדים?

כניסה לחדר- חשוב לוודא שדלת החדר נפתחת באופן מלא ואין חפצים או מתלה בגדים מאחוריה המגבילים את פתיחתה המלאה וזאת כדי לשמור על זרימת אוויר ואנרגיה חופשית.

סידור ומיקום הרהיטים בחדר הילדים – מיטה, שולחן, ארון ועוד – היא החלטה משמעותית, שיש לה השפעה על נוחות הילדים, על הפונקציונליות של החדר ועל האסתטיקה שלו.

חלוקת חללים בחדר- חדרי הילדים לרוב לא גדולים מידיי אך עם זאת מומלץ להפריד בין אזור המשחקים לאזור השינה.

הזרמת אנרגיה להתחדשות- אחת לכמה זמן, מומלץ לעשות סדר ומיון ולזרוק או למסור את מה שכבר לא בשימוש הילדים, בגדים ומשחקים כאחד. מיון ומסירה הלאה שומרים על אנרגיה טובה ויאפשרו לאנרגיה בריאה ואקטיבית מחודשת למלא את חלל החדר.

סידור החדר- יש להניח שטיח לאזור משחק שיחמם את החדר ויפתה את הנוכחים בחדר לשחק ולנוח קרוב לקרקע ומסיר מרווחים מיותרים של אויר.

סידור מיטות– במידה ויש 2 מיטות בחדר, רצוי להציבן במקביל זו לזו. מומלץ להפריד ביניהן באמצעות מפרידים קטנים כגון מנורה עומדת או שידה ליד המיטה שאינם מפריעים לחלל האחיד אך מאפשרים הפרדה בין אזורים. הצבה במקביל שומרת על כיווני ראשים אחידה ויוצרת תקשורת בריאה. עוד מומלץ שיתקיים קשר עין בין הילד השוכב במיטתו לבין דלת הכניסה.

סדר בחדר- ממש חשוב שלא יהיה בלגן, חוסר סדר בחדר, יוצר חוסר סדר נפשי ובלבול ועלול גם ליצור הסחות דעת והפרעות לשינה. שימו בחדר מספיק יחידות אחסון נגישות על מנת להקל לסדר אותו בקלות בסוף היום ונסו לגרום לסידור החדר כחלק בלתי נפרד מחוויית המשחק. 

צבעוניות- כלל ידוע בבחירת צבעוניות הוא כי צבעים בהירים מייצרים אווירה של רוגע וזרימה. מומלץ לשלב בין צבעוניות בהירה בין הקירות לרהיטים ולשלב אקססוריז עם צבעוניות חמה שגם תאפיין את אופי הילד ולשלב תמונות וציורים אהובים במיוחד על ילדיכם.

איך מסדרים נכון את הרהיטים בחדר ילדים
לחזרה אל התוכן:
אנחנו כאן בשבילך